09
apr.

Puteți obține și voi ortofotoplanul online

Probabil v-ați lovit și voi de necesitatea de a obține un ortofotoplan vizat de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, cel mai probabil pentru a putea cere un Certificat de Urbanism în vederea construirii. Până în urmă cu câteva zile, singurul mod în care puteați obține online ortofotoplanul era prin angajarea unei firme căreia îi plăteați comision.

Iată că acum ANCPI pune la dispoziția oricui posibilitatea de a obține online ortofotoplanul, plătind doar taxa în valoare de 15 lei. Mai jos aveți pașii pe care trebuie să îi urmați.

În primul rând, trebuie să aveți cont pe site-ul ANCPI [link aici direct spre pagina de logare].

Odată intrat în cont, trebuie să mergeți la Servicii (on-line) apoi să apăsați butonul Adaugă în coș Extras de plan cadastral, pe ortofotoplan.

După ce apăsați și butonul Cumpără, trebuie să configurați ortofotoplanul completând câmpurile vu detaliile cerute: orașul în care se află terenul pentru care cereți ortofotoplan, numărul de Carte Funciară, numărul cadastral și/sau numărul topografic.


Atenție!

Dacă după salvarea datelor configurate primiți mesajul Imobilul introdus NU a fost identificat automat în baza de date, încercați să reveniți la configurator și să încercați mai multe variante de completare a numărului cadastral și/sau a numărului topografic, în special dacă acestea conțin și linii/numere romane. Pentru a vi se elibera automat ortofotoplanul, ar fi bine să îl comandați fără a vă apărea eroarea din imaginea de mai jos. În caz contrar, eliberarea ortofotoplanului online va dura 3-4 zile sau este posibil chiar să nu se elibereze deloc, fiind o eroare în datele completate de dvs.

După configurarea datelor și plata taxei de 15 lei (plata se face online, cu cardul), veți primi email cu stadiul în care se află cererea. Ultima oară, a durat doar 4 minute până când Extrasul de plan cadastral pe ortofotoplan mi-a fost eliberat online. Veți fi anunțați pe email atunci când comanda va fi finalizată. Ortofotoplanul poate fi apoi descărcat din propriul cont de pe site-ul ANCPI.


Alt articol ce v-ar putea interesa: De acum, CF-urile pot fi eliberate și online